Az Internet Explorert frissíteni kell annak érdekében, hogy megfelelően megjelenítse az oldalt. A frissítéshez kattintson ...

A Sony tabletje nyáron érkezhet

Nyomtatóbarát verzió

Formálisan ugyan még nem jelentették be, de a japán Nikkei magazin Howard Stringerre, a Sony vezérigazgatójára hivatkozva azt állítja: nyár végén kerülhet a boltok polcaira a vállalat első tabletje.
hirdetés

Kísértetiesen emlékeztet a Sony tabletje körüli hercehurca a Sony Ericsson Xperia Play bejelentése előtti időkre. A vállalat hetekig húzta a PlayStation Phone ragadványnevet viselő okostelefon bemutatását, egészen addig, hogy végül senkinek nem okozott meglepetést vele: a nagyobb lapok már jó előre letesztelték a készüléket, és az internet is hemzsegett a róla készült felvételektől. Egyelőre úgy tűnik, hasonló hírverésre számíthat a még szintén csak PlayStation tabletként emlegetett táblagép is.

Lassan már mindent tudunk róla

Először - mikor az Xperia Play is “titok” volt - Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment elnök-vezérigazgatója árulta el, hogy a Sony olyan tableteken és okostelefonokon dolgozik, melyek fejlesztésekor a PlayStation-üzlettel szerzett előnyeit és tapasztalatait is kamatoztatni próbálja. Hirai utólag cáfolta ugyan, hogy ezzel megerősítette volna az Xperia Play létezését, de a telefon végül mégis elkészült, és bár a Sony tabletterveiről viszont nagyon keveset lehetett tudni, az nem volt kérdéses, hogy egyszer a vállalat is kér egy szeletet a gyorsan növekedő tabletpiacból.

A japán Nikkei magazin Howard Stringerre, a Sony vezérigazgatójára hivatkozva számolt be a napokban arról, hogy a cég első tablet PC-je a nyár végén kerülhet kerülhet az amerikai boltok polcaira, és bár részleteket nem hallottunk, az biztos, hogy a gépen az Android 3.0-s verziója fog futni. Ezek az információk egybecsengenek az Engadget februári értesüléseivel: a lap másfél hónappal ezelőtt számolt be a rejtélyes tablet specifikációiról, igaz, az ő forrásuk még szeptemberi premierről beszélt.

Játékra és multimédiára szánják

A hírek szerint a honeycombos készülék 9,4 hüvelykes képernyővel rendelkezik, amely 1280x800 pixel megjelenítésére képes. Mérete és tömege közel megegyezik az iPadével, és egy NVIDIA Tegra 2 chip fogja meghajtani. Az S1 kódnevet viselő tableten mindössze a hangerőszabályozó gombok lesznek hardveresek, elől és hátul egyaránt lesz majd rajta kamera. Az USB-csatlakozó mellett infravörös porttal is felszerelték, ennek segítségével távirányító szerepét is betöltheti az eszköz.

Ha minden igaz, a Sony igazi multimédiás, játékos tabletnek szánja az S1-et. Óriási szerepet kap majd a vállalat Qriocity szolgáltatása, s bár a döntés nem végleges, elképzelhető, hogy egy idevezető “Q” gomb is helyet kap a készüléken. Mindemellett a tablet PlayStation Certified lesz, azaz a felhasználók az Xperia Playhez hasonlóan hozzáférhetnek majd a PlayStation Store egy részéhez, és akár az első generációs PlayStationre megjelent játékokat is letölthetik az androidos platformra. Ennek ellenére az okostelefonhoz hasonlóan valószínűleg az S1 sem kapja meg a PlayStation márkajelzést, de a híresztelések szerint nem is a VAIO brand alatt fut majd.

Másnak is eszébe jutott a játékos tablet

Hivatalosan a Kyocera Katsurát sem jelentették még be, de az Android Community már szerzett róla néhány rossz minőségű fotót. Erről a tabletről már jóval kevesebbet tudunk mint a Sony gépéről, az azonban már ismert, hogy Android fog futni rajta, és kifejezetten játékosoknak szánja a gyártója. Erre eddig egyedül a Katsura fekete gumírozott borítása utal, ami a játék közben izzadó tenyérből sem engedi kicsúszni a gépet. Hogy a Kyocera milyen játékos tartalommal szeretné eladni a Katsurát, azt megint nem tudni, de az Android Market és a PlayStation Certified licenc elvileg a kiotói gyártó előtt is szabadon nyitva áll.


Forrás: HWSW.hu

2011. április 06

webmaster@laptopdiszkont.hu

Tel: 06 1 488-5092

Ügyfélszolgálat:

10:00-18:00

Keresés

Kosár

Mi van a kosárban

Kedvencek

Dell USB Optical Mouse MS116 White (570-AAIP) laptop képe
Kedvencekből ki
Nettó ár: 2 693 Ft.
Bruttó ár: 3 420 Ft.
Lenovo 320-15AST 80XV00AEHV-AKC Black NOS laptop képe
Kedvencekből ki
Nettó ár: 77 158 Ft.
Bruttó ár: 97 990 Ft.

Laptopdiszkont notebook webáruház
Minden jog fenntartva!
footer_logo.png